Skip to main content

Kulturbus

Kultur för barn, unga och skolor i Kalmar län

The Glass Factory

The Glass Factory – upplev, känn och förundras!

 

”The Glass Factory”, Glasmuseet i Boda, äger Sveriges mest omfattande konstglassamling med över 40.000 objekt av över femtio konstnärer.

 

I utställningen ”Glasriket Forever” visas historien om Glasrikets uppkomst, utveckling och framtid med unikt historiskt glas, filmmaterial och bilder som aldrig tidigare har visats. I museets glasmagasin visas den stora historiska samlingen.

 

”Barnens Glass Factory” är barnens egen avdelning på museet där barn och ungdomar kan prova hur det känns att vara glasblåsare. Här kan man klä ut sig, pröva på att arbeta i glashyttan och elda den stora ugnen med ved. I museets ateljé och glashytta kan man skapa egna föremål i glas och pröva på glasblåsning, gravering, glasmålning och glasfusing.

 

Museet bjuder också på det allra senaste inom glaskonsten i sina spännande utställningar som belyser det samtida glaset.

Vägg i vägg med glasmuseets utställningar finns glashyttan! Här kan man se hur glaset görs och inspireras av de internationella konstnärerna. Förutom konstnärliga glasshower erbjuder museet också olika sommarkurser och workshops där barn och unga kan prova på att formge och blåsa sitt eget glas med hjälp av hyttans glasblåsare.

 

The Glass Factory erbjuder pedagogiska program samt program för Skapande skola.

 

 

The Glass Factory

Storgatan 5

360 65 Boda glasbruk

 

0046-(0)471-249360

www.theglassfactory.se