Skip to main content

Kulturbus

Kultur för barn, unga och skolor i Kalmar län

Eketorp

 

Eketorps borg är en rekonstruerad fornborg på södra Öland, använd under järnålder och tidig medeltid. Såväl borgmuren som flera av husen har byggts upp och formar en spännande forntidsmiljö. Sedan 2002 driver Kalmar läns museum verksamheten på Eketorp.
Vår och höst erbjuds historiska tidsresor för skolelever. Under 3 timmar får eleverna byta om till tidsenliga kläder och prova på att leva som man gjorde när Eketorp var i bruk. Ni kan välja att göra en tidsresa till järnåldern, år 425 e.kr eller till den tidiga medeltiden, år 1170. I dramat ingår ex. hantverk och vapenövningar liksom en enkel måltid. Som alternativ finns en timslång visning av borgen.

Borgen är också öppen dagligen för turister under sommaren. Besökarna erbjuds då visningar av borgen samt möjlighet att prova på olika typer av hantverk. Det anordnas olika evenemang såsom järnåldersdagar och stridshelg under säsongen. Utöver dessa evenemang äger föreläsningar och konserter rum i borgen. I borgens museum finns en utställning om platsens historia och föremål som hittats vid utgrävningarna.

För information om skolprogram, vänligen kontakta

Eketorps Borg
www.eketorp.se
Annette Kronlund
070 – 672 94 20
annette.kronlund@kalmarlansmuseum.se

Tidsresa Eketorp