Skip to main content

Kulturbus

Kultur för barn, unga och skolor i Kalmar län

Danskjävlar

Danskjävlar är en musikal byggd på verkliga händelser i Kalmar län

I de småländska skogarna har ett danskt gröna vågen-kollektiv tagit form. När Sanna, 14 år, och hennes mamma Gunvor från Kalmar söker en fristad från en våldsam far och make vill Sanna vända i dörren. Hon avskyr ledaren Prebens nakna indianskola, de vuxnas haschrökande och de smutsiga kläderna som hämtas på soptippen.
Sanna vill leva ett vanligt, normalt liv så hon ringer kommunen och begär att få byta till en riktig skola. Men inspektören beslutar att inte bara Sanna utan alla kollektivets barn måste skolas i grannsamhället, och där betraktas hon plötsligt som en danskjävel.
För att överleva lierar sig Sanna i hemlighet med mobbarna och börjar sprida rykten som skadar kollektivet. Och när Kristian, en vilsen och skör yngling, anländer från Köpenhamn för att få vård av Preben då öppnar sig möjligheten för Sanna att iscensätta danskarnas undergång.

-> Danskjävlar är en musikal löst baserad på verkliga händelser i Kalmar Län 1969–1970. Berättelsen framförs av sex skådespelare som agerar, sjunger och spelar instrument.

-> Danskjävlar är den sjätte musikalen av Erik Norberg och Alexander Öberg, som tidigare bland annat skapat
Lasse-Maja, Boxaren och Bläck eller blod.

Danskjävlar spelas för gymnasiet och unga vuxna på Byteaterns stora scen hösten 2021.

Pris: 95 kr/elev
Kontakt och bokning:
Anne Haugaard
anne@byteatern.se
0480-43 44 48