Skip to main content

Kulturbus

Kultur för barn, unga och skolor i Kalmar län

Stjärnlösa nätter

Om föreställningen

”Stjärnlösa nätter” är baserad på Arkan Asaads bok med samma namn. Den handlar om 18-åriga Amàr. Han är kurd och uppvuxen i en svensk småstad. En dag bestämmer pappan att hela familjen ska åka på bilsemester till Irak och hälsa på släkten. Det blir ett kärt återseende, inte minst med kusinen Amina. Snart anar dock Amàr att något är i görningen. Det viskas bakom hans rygg. Flera gånger från han frågor om det inte är dags att gifta sig snart. Till slut kommer sanningen fram. Pappan har bestämt att Amàr och Amina ska gifta sig. Amàr får en chock och vägrar gå med på det – han har ju en flickvän i Sverige. Han klarar dock inte trycket från familjen och går till slut med på giftermål. När han senare ångrar sig börjar helvetet.
 
Kluven mellan lojalitetskraven från familjen och sin egen vilja står Amàr och försöker förtvivlat få ihop sitt liv. Tumskruvarna dras åt, till slut känner Amár att det inte spelar någon roll hur han väljer, människor omkring honom kommer att fara illa hur han än gör. När allt ser som allra mörkast ut, tar historien en ny vändning och ett hopp föds om en möjlig väg framåt.

”Stjärnlösa nätter” är en berättelse om kampen om rätten till ett eget liv, om skuld och straff, svek och kärlek, om den långa och svåra vägen till försoning.

Ensemble: Boulevardteatern
Medverkande: Ulf Evrén och Lina Söderberg

 

TURNÉPERIOD: HT21
ÅLDER: 16-19 år
PUBLIK: 60
LÄNGD: 65 min
FST/DAG: 2
SPELYTA: 4 meter x 4 meter
FRI TAKHÖJD: 3 meter
ELKRAV: 1 x 10A
BYGG- OCH RIVTID: 2 h/ 1 h
LOGER: 1 man, 1 kvinna

KOSTNAD

Pris för en föreställning: 8 500 kr, exklusive traktamenten. Moms 25% tillkommer.

Andra föreställningen samma dag och plats: 7 500 kr, exklusive moms 25%.

Riksteatern Kalmar län står för boende och resekostnad för bokningar i Kalmar län när bokningen görs via scenkonstkonsulenten.

Vill du göra en bokning av den här föreställningen? Kontakta scenkonstkonsulenten.

Frågor, priser och bokning – Kalmar län
Scenkonstkonsulent barn och unga
Anna Flensburg
070-635 77 38
anna.flensburg@riksteatern.se