Skip to main content

Kulturbus

Kultur för barn, unga och skolor i Kalmar län

Skapande skola

Länsmusiken har ofta engagerats i mer omfattande skolprojekt (3 -stegsprojekt), så som FILM+ MUSIK=MAGI och  Från Rock till Barock, där vi använt Camerata Nordicas musiker med frilansmusiker. För de yngre åldrarna kan ett Astrid Lindgren-program med allsånger vara aktuellt eller Fruktsallad med Dan Bornemark. Vi jobbar med  klassen och formar gemensamt en repertoar av sånger som sedan klasserna arbetar vidare med. Det blir sångövning och allt avslutas med en gemensam konsert för/med skolans övriga elever.

Med Camerata Nordicas Klassisk Melodifestival använder vi skolans och/eller kulturskolans elever som solister och där kan välja på att arbeta med vissa tonsättare, tidsålder eller med låtar som eleverna tycker om att spela. Vi gör i ordning ett studiematerial kring tonsättare, instrument eller vad ni önskar. Géza Polónyi besöker klassen med sitt  program ”Vem var Jussi?” , ett personligt samtal om förebilder och möte med musiken. Tillsammans med Lamine Cissokho eller Roots of Joy ges ett mångkulturellt perspektiv.

Frilansmusiker kan vi också engagera; T.ex  Djurens KarnevalKom Kompis!   lämpar sig också som grund för att bygga fördjupande projekt.

Att arbeta med sånger och texter ”Vi gör en Låt”,  Beats, Budskap och Tema,musik och rytmik, historiska personer, gamla och nyare länskändisar är också möjligt. – allt från ”Svenska musikens fader” Roman till Felix Körling och Astrid Lindgren.

Välkomna med en förfrågan, möjligheterna är oändliga!

Kontaktinformation:
km@lansmusiken.se