Skip to main content

Kulturbus

Kultur för barn, unga och skolor i Kalmar län

Solisten

Solisten!

Hur låter det när en av de absolut bästa spelar? Händer det något särskilt då? Kanske väcker det barnens lust att själva vilja spela?

Solisten! är en intim och interaktiv föreställning i ert klassrum – med en stor artist som vigt sitt liv åt musiken och sitt instrument.

Föreställningens solist är Johan Bridger på det ovanliga slaginstrumentet marimba. Han har vunnit både Solistpriset och 1:a pris i Belgium International Marimba Duo Competition, och turnerar nu världen över.

I föreställningen deltar också  Anna-Carin Fogelqvist, blockflöjtist med över 2 000 spelningar för barn och unga bakom sig. Anna-Carin Fogelqvist varvar berättelserna och solistens tolkningar av dem, med sina egna och barnens frågor till solisten om musiken, instrumentet och hur det är att leva som solist.

– Jag tror det händer något särskilt när barnen får lyssna på en person som vigt sitt liv åt musiken, och övar flera timmar om dagen, säger Anna-Carin, som själv fann musiken då hon hörde en professionell musiker spela blockflöjt under en skolkonsert.

Manuset har skrivits av regissören Elisabet Ljungar och bygger på flera samtal om känslor och känslosamma situationer som fördes under hösten 2012 med en fjärdeklassare på Centralskolan i Kristianstad.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1qN_FG1WqdQ

  • Målgrupp: 9-12 år
  • Pris: 10.000:-/dag
  • Speltid: 60 min inkl. eftersnack
  • Publik: 100 barn per dag samma plats
  • Upp/nedpack 60/30 min

Johan Bridger Marimba och Anna-Carin Fogelqvist blockflöjt