Skip to main content

Kulturbus

Kultur för barn, unga och skolor i Kalmar län

Aisha

Om föreställningen

En natt händer det som Aisha varit så rädd för – storebror kommer inte hem och ingen vet var han har tagit vägen. Polisen kopplas in – men inte heller de har någon aning om var han är. Mamma sjunker djupare i sina tårar och pappa stirrar ut genom fönstret. För Aisha faller allt. Oron och ovissheten känner inga gränser. Rädslan gör det svårt att andas. Var är han? Vad är det som har hänt? Varför gör ingen något!?

Föräldrarna sitter apatiskt och gråter. Polisen säger att de ska vänta. Från skolan är det tyst. I takt med att desperationen växer fattar Aisha ett ödesdigert beslut. Om ingen annan har kraft att försöka hitta brodern och ta reda på vad som hänt får hon göra det själv. Det blir början på en resa som tar Aisha till platser hon aldrig tidigare besökt, möten med människor hon aldrig trodde hon skulle träffa och rakt in i en verklighet som krampaktigt håller grepp om hennes bror.

”Aisha” är en pjäs om hopp, syskonskap och utsatthet. Den utspelar sig i en verklighet som många barn och ungdomar lever i idag, i ett samhälle som blivit allt mer segregerat. Det är ett samhället där det, i takt med att klassklyftorna ökar, kan vara svårt att finna hopp och framtidstro. Aisha, som befinner sig i brytningstiden (mellanstadiet), tvingas snabbt att bli vuxen. Hon drivs av lojalitet, syskonkärlek och är beredd att offra allt.

Ensemble: Teater De Vill

Medverkande: Tilda Henriksson och Jakob Olausson

 

TURNÉPERIOD: HT 2020
ÅLDER:
10-12 år
PUBLIK: 100

LÄNGD: 50 min 
FST/DAG: 2
SPELYTA: 6 x 6 meter
TAKHÖJD: 3 meter
ELKRAV: 1 x 16 A
BYGG/RIVTID: 3 h / 1 h
BÄRHJÄLP: 1
LOGEBEHOV: 1 man, 1 kvinna

ALTERNATIVA SPELPLATSER: Spelas i gymnastiksal, aula, samlingslokal och på scen. 

KOSTNAD

En föreställning: 11000 kr INKLUSIVE traktamenten (moms 0%)

Andra föreställningen samma dag och plats: 9000 kr

Resekostnad och boende tillkommer. Men Riksteatern Kalmar län står för boende och resa för bokningar i Kalmar län när bokningen görs via scenkonst-konsulenten och föreställningen inte finansieras med Skapande skola-medel.

Frågor, priser och bokning – Kalmar län
Scenkonstkonsulent Barn och unga
Anna Flensburg
070-635 77 38
anna.flensburg@riksteatern.se