Skip to main content

Kulturbus

Kultur för barn, unga och skolor i Kalmar län

Har du hört att Rosie har bitit i gräset?

Om föreställningen

Pygméteaterns föreställning ”Har du hört att Rosie har bitit i gräset?” är baserad på ”Dödenboken” av Pernilla Stalfelt. Som författare är hon känd för för att på ett roligt men sakligt sätt ta sig an de stora existentiella frågorna. 

I Pygméteaterns regi förvandlas Stalfelts bok till en pjäs bestående av en rad korta betraktelser kring livet och döden. Vart kommer man när man dör? Vad händer på en begravning? Var finns själen? Hur ser Gud ut? Om hon nu finns, vill säga. Vad blir man i nästa liv: en blomma, en älg eller en ängel? Eller blir man kanske en stjärna på himlen? Inte blir man väl en pipande varmkorv? Det är svårt att förstå vad döden är, men lite grann kanske man kan veta i alla fall som t.ex. att alla växter, djur och människor som lever måste dö till slut.

Inga undringar är för små, för stora, för löjliga eller för omöjliga, vilket barnen blir varse när skådespelaren skickligt fångar upp vad de tror och inkorporerar deras förslag i föreställningen som vore de en naturlig del av manus.  Resultatet blir en tankeväckande föreställning för både små och stora. Med humor och lite sång och musik, tar Pygméteatern sig an de stora frågorna i denna pjäs.

Ensemble: Pygméteatern

Medverkande: David Mjönes

TURNÉPERIOD: HT 2021
ÅLDER: 
4-9 år
PUBLIK: 80 personer 

LÄNGD: 35 min 
FST/DAG: 2
SPELYTA: 6 m bredd x 5 m djup 
TAKHÖJD: 3 meter
ELKRAV: 1 x 10A
MÖRKLÄGGNING: Ja, ett krav

ANDRA LOKALKRAV: Plant golv
BYGG/RIVTID: 2,5 h / 1,5 h
BÄRHJÄLP: 1 person
LOGEBEHOV: 1 man
Antal turnerande tekniker:
1 person

Kostnad

Första föreställningen: 10800 kr (moms 0%)
Andra föreställningen samma dag och plats: 8000 kr

Traktamente för två personer

Riksteatern Kalmar län står för boende- och resekostnad för skolbokningar i Kalmar län när bokningen görs via scenkonstkonsulenten och föreställningen inte finansieras med Skapande skola-medel.

Frågor, priser och bokning – Kalmar län

Scenkonstkonsulent Barn och unga
Anna Flensburg
070-635 77 38
anna.flensburg@riksteatern.se