Skip to main content

Kulturbus

Kultur för barn, unga och skolor i Kalmar län

Historien om Bodri

Om föreställningen

Hunden Bodri är navet i Teater Barbaras nya föreställning ”Historien om Bodri”. Pjäsen är baserad på Hédi Frieds och Stina Wirséns barnbok från 2019 med samma namn.

Hédi och hennes familj blir under Andra världskriget deporterade till Auschwitz och kvar hemma på gården blir hunden Bodri. Hédi och hennes syster Livia förlorar sina föräldrar i lägret men flickorna överlever. De tänker ofta på den lyckliga tiden då de var tillsammans med sin vän, hunden Bodri. Och medan årstiderna skiftar till vinter, vår, sommar och höst väntar den trofasta Bodri i trädgården under trädet där de brukade klättra och leka. Vid befrielsen 1945 återvänder systrarna till sitt hus och återförenas med sin kära Bodri som väntat på dem.

”Historien om Bodri” är en poetisk dockteaterföreställning och ett vittnesmål om Förintelsen ur barnets perspektiv. Den är en berättelse om en vänskap som överlevde Förintelsen. 

”Jag var ett lyckligt barn i en lycklig stad, det som hände sen är svårt att berätta om och svårt att lyssna på. Jag vill ändå berätta och jag vill att du lyssnar. Vi har alla ett val, vi kan välja det goda.”
Hédi Fried

Ensemble: Teater Barbara

Medverkande: Violetta Barsotti Stephan och Anders Jansson

TURNÉPERIOD: HT21
ÅLDER: 
8-11 år
PUBLIK: 60

LÄNGD: 35 min 
FST/DAG: 2
SPELYTA: 4 meter  x 4 meter
TAKHÖJD: 2,5 m 
ELKRAV: 2 x 10A
MÖRKLÄGGNING: Ja, ett krav
BYGG/RIVTID: 2,5 h / 1 h
BÄRHJÄLP: 1 person
ANTAL TURNERANDE TEKNIKER: 1
LOGEBEHOV KVINNOR: 1

LOGEBEHOV MÄN: 1

 

Kostnad
Gage för en föreställning: 11600 kr (moms 0%) inklusive traktamenten

Gage för andra föreställningen samma dag och plats: 8500 kr

Riksteatern Kalmar län står för boende- och resekostnad för bokningar i Kalmar län när bokningen görs via scenkonstkonsulenten och föreställningen inte finansieras med Skapande skola-medel.

Frågor, priser och bokning – Kalmar län
Scenkonstkonsulent barn och unga
Anna Flensburg
070-635 77 38
anna.flensburg@riksteatern.se