Skip to main content

Kulturbus

Kultur för barn, unga och skolor i Kalmar län

Krock

Om föreställningen

Teater De Vills föreställning ”Krock” handlar om tonåringar som är på kollisionskurs med varandra, sig själva och vuxenvärlden. Föreställningen innehåller dans, sång och musik och är baserad på verkliga konflikter hämtade från högstadieelevers egna berättelser.

I föreställningen får publiken bland annat möta Lydia som blir kär i världens svartsjukaste kille, Jakob som undrar om han är homosexuell bara för att han tycker om att kyssa killar och Max som konstant har hål på strumporna. Det handlar om avundsjuka, otrohet, vänskap, lojaliteter, rädsla och ryktesspridning. Om meningsskiljaktigheter, bråk i matsalen och om hur något så obetydligt som en utebliven like på sociala medier leder till tjafs som eskalerar och slutar i kaos. Det är stora känslouttryck, höjda röstar och hotfulla gester. Men också ömsint, lekfullt, humoristiskt och dråpligt.

Vi står dagligen inför konflikter av olika slag. I skolan, hemma, bland kompisar, med sig själv, med föräldrar och i världen. Med hjälp av föreställningen vill Teater De Vill ge eleverna möjlighet att undersöka konflikter ur olika perspektiv och reflektera kring sina egna och andras värderingar. 

Till föreställningen finns en konflikt-workshop kopplad där eleverna genom teaterövningar får bearbeta verkliga konfliktsituationer och undersöka olika vägar för konflikthantering. 

Ensemble: Teater De Vill

Medverkande: Lydia Lindholm, Jakob Olausson och Vilgot Paulsen

TURNÉPERIOD: VT21
ÅLDER: 
13-15 år
PUBLIK: max 100 personer

LÄNGD: 60 min 
FST/DAG: 2
SPELYTA: 6  x 6 meter 
TAKHÖJD: 3 meter
ELKRAV: 1 x 10A, 1 x 16A
MÖRKLÄGGNING: Ja, önskvärt
BYGG/RIVTID: 2,5 h / 1 h
BÄRHJÄLP: 1 person
LOGEBEHOV: 1 kvinna, 2 män

Kostnad
Gage för en föreställning: 12000 kr (moms 0%)

Traktamente för tre personer

Riksteatern Kalmar län står för boende- och resekostnad för bokningar i Kalmar län när bokningen görs via scenkonstkonsulenten och föreställningen inte finansieras med Skapande skola-medel.

Frågor, priser och bokning – Kalmar län
Scenkonstkonsulent Barn och unga
Anna Flensburg
070-635 77 38
anna.flensburg@riksteatern.se