Skip to main content

Kulturbus

Kultur för barn, unga och skolor i Kalmar län

Måntornet

Vet du att din dröm är fri? Du kan ta med den dit du vill för det är din och det är bara du som bestämmer över den. Alla har rätt att drömma, så är det!

Föreställningen bygger på boken ”Måntornet”. ”Måntornet” handlar om att våga gå sin egen väg och följa sin dröm. Drömmen kanske inte leder dit du tänkt dig. Drömmen kanske leder dig till en ny vän eller något annat bra.

Sindre drömmer om att komma till månen. Han sitter på sin kulle och drömmer när de andra spelar fotboll. Sindre går till en cirkus för att fråga den levande kanonkulan om att få bli uppskjuten till månen, men han säger att det krävs många års träning för att vara kanonkula.

Så frågar Sindre en astronaut om han får följa med till månen, men det är inget för amatörer säger astronauten. Man måste kunna aerodynamik, fysik, hydraulik, teknik, matematik och massa annat.

Sindre behöver ett torn, ett högt torn som sträcker sig hela vägen över himlen och ända upp till månen så han ber byggmästaren om hjälp. Byggmästaren säger att det krävs alldeles för mycket material, t.ex. 895 000 mil stålbalkar. Sindre bestämmer sig för att bygga ett torn själv av en himla massa pinnar som han hittar i skogen. Tornet når över trädens toppar, förbi fåglar och ända till månen… tror han. Det börjar braka och han får tag i något som liknar månen, men det visar sig vara en måndrake som en flicka byggt som precis som Sindre också drömmer om att komma till månen. Sindre fick en vän, en vän att dela sin dröm med. De sitter på kullen och tittar upp på månen. Imorgon ska de dit.

Det blir en finstämd, filosofisk föreställning för barn från tre till fem år med stiliserad scenografi, fantasifulla dockor och uttrycksfull musik. Peder Nabo, teatermusiker från Byteatern, gör musiken.

Anna Thorén Mörnerud, som är dockspelare och skådespelare, står på scenen och spelar historien om ”Måntornet” med dockor, musik och rörelse.

Kontaktperson ”Måntornet”
Anna Thorén Mörnerud
annatm@olandsdramatiska.se
073-525 19 09

Mer information om föreställningen finner ni HÄR

ÅLDER: 3-5 år
PUBLIK: 50 barn (exkl. vuxna)
LÄNGD: ca 30 min
FST/DAG: 3
FRI GOLVYTA: 4 x 4 m
ELKRAV: Vanligt eluttag
MÖRKLÄGGNING: Nej
BÄRHJÄLP: Nej
BYGG/RIVTID: 1 h / 0,5 h

PRIS: (exkl. resa och logi)

5 700 kr

Traktamente: ingår i gagepriset

Resa: 70kr / mil

 

Vill du göra en bokning av den här föreställningen? Kontakta berörd kontaktperson i respektive län.

Frågor, priser och bokning – Kalmar län
Verksamhetsutvecklare barn och unga
Anna Flensburg
070-635 77 38
anna.flensburg@riksteatern.se

Frågor, priser, bokning – Blekinge län
Teaterkonsulent
Ann-Christin Bernhardsson
0455-30 51 43 (även mobil)
ann-christin.bernhardsson@riksteatern.se

Frågor, priser, bokning – Kronobergs län
Säljare/Marknadsförare
Johan Selander
0470-70 05 05
johan.selander@regionteatern.se