Skip to main content

Kulturbus

Kultur för barn, unga och skolor i Kalmar län

Måntornet

Vet du att din dröm är fri? Du kan ta med den dit du vill för det är din och det är bara du som bestämmer över den. Alla har rätt att drömma, så är det!

Föreställningen bygger på boken Måntornet. Måntornet handlar om att våga gå sin egen väg och följa sin dröm. Drömmen kanske inte leder dit du tänkt dig, drömmen kanske leder dig till en ny vän eller något annat bra.

Sindre drömmer om att komma till månen. Han sitter på sin kulle och drömmer när de andra spelar fotboll. Sindre går till en cirkus för att fråga den levande kanonkulan om att få bli uppskjuten till månen, men han säger att det krävs många års träning för att vara kanonkula.

Så frågar Sindre en astronaut om han får följa med till månen, men det är inget för amatörer säger astronauten. Man måste kunna Aerodynamik, fysik, hydraulik, teknik, mattematik och massa annat.

Sindre behöver ett torn, ett högt torn som sträcker sig hela vägen över himlen och ända upp till månen så han ber byggmästaren om hjälp som säger att det krävs alldeles för mycket material, t.ex. 895000 mil stålbalkar. Sindre bestämmer sig för att bygga ett torn själv av en himla massa pinnar han hittar i skogen. Tornet når över trädens toppar, förbi fåglar och ända till månen… tror han. Det börjar braka och han får tag i något som liknar månen, men visar sig vara en måndrake som en flicka byggt som också drömmer precis som Sindre om att komma till månen. Sindre fick en vän, en vän att dela sin dröm med. De sitter på kullen och tittar upp på månen, i morgon ska de dit.

Det blir en finstämd, filosofisk föreställning för barn från tre till fem år med stiliserad scenografi, fantasifulla dockor och uttrycksfull musik.

Regissören My Areskoug som är mimare har gjort många fina och uppmärksammade barnföreställningar, bl.a. Charlies unge på Pantomimteatern som turnerade i hela landet.

Dockmakaren och scenografen Jenny Bjärkstedt har bl.a. gjort de fina dockorna till Barbie-Nils och pistolproblemet på Teater Barbara.

Peder Nabo, teatermusiker från Byteatern gör musiken.

Anna Thorén Mörnerud som är dockspelare och skådespelare står på scenen och spelar historien om Måntornet med dockor , musik och rörelse.

 

Kontaktperson Måntornet
Anna Thorén Mörnerud
annatm@olandsdramatiska.se, 073-525 19 09

Mer information om föreställningen finner ni HÄR

ÅLDER: 3-5 år
PUBLIK: 50 barn (exkl. vuxna)
LÄNGD: ca 30 min
FST/DAG: 3
FRI GOLVYTA: 4 x 4 m
FRI TAKHÖJD: –
ELKRAV: Vanligt eluttag
MÖRKLÄGGNING: Nej
BÄRHJÄLP: Nej
BYGG/RIVTID: 1 h / 0,5 h

PRIS(exkl. resa och logi)

5 700 kr

 

RESA: 70kr / mil

TRAKTAMENTE: Ingår i gagepriset

Vill du göra en bokning av den här föreställningen? Kontakta berörd kontaktperson i respektive län.

Frågor och bokning – Kalmar län
Verksamhetsutvecklare Barn & Unga
Jonna Ahlander
0706-35 77 38
jonna.ahlander@riksteatern.se

Frågor, priser, bokning – Blekinge län
Teaterkonsulent
Ingela Gånedahl
0455-30 51 43 (även mobil)
ingela.ganedahl@riksteatern.se

Frågor, priser, bokning – Kronobergs län
Säljare/Marknadsförare
Johan Selander
0470-70 05 05
johan.selander@regionteatern.se