Skip to main content

Kulturbus

Kultur för barn, unga och skolor i Kalmar län

Medusa – återkomsten

Om föreställningen

”Medusa – återkomsten” är Teater Barbaras nytolkning av den antika myten om Medusa, kvinnan vars hår består av ormar och med en blick som förvandlar betraktaren till sten. I den här nyskrivna föreställningen är det Medusa som har huvudrollen – det är hennes livsöde som står i fokus. 

Pjäsen utspelar sig 2020 i en talkshow dit Medusa är inbjuden för en intervju. Programledaren är mycket nyfiken på hur Medusa hamnade där hon gjorde, isolerad på en enslig ö med bara insekter, frön och rötter att äta. Hon som ändå hade varit gudinnan Athenas främsta prästinna – hur kunde hennes liv ta en sådan drastisk vändning? Vad var det egentligen som hände mellan henne, Athena och Poseidon? 

”Medusa – återkomsten” är en berättelse som berör aktuella frågor om makt, motstånd och samtycke. Medusa är i Teater Barbaras version en vanlig person, en kvinna som förstås var väldigt vacker men också intelligent och driftig. Hon hade ambitioner, men fastnar i det maktspel som pågår mellan Athena och Poseidon. Hon hamnar i en situation som hon inte förmår ta sig ur och straffas hårt av en urförbannad Athena. 

Ensemble: Teater Barbara

Medverkande: Carina Jingrot och Malin Morgan

TURNÉPERIOD: HT20
ÅLDER: 13-19 år
PUBLIK: 90
LÄNGD: 50 min
FST/DAG: 2
SPELYTA: 4 m bredd x 5 m djup
FRI TAKHÖJD: 3 meter
ELKRAV: 1 x 16 A
MÖRKLÄGGNING: Ja, helt mörklagt.
BYGG- OCH RIVTID: 2,5 h/ 1 h
BÄRHJÄLP: 1
LOGER: 2 kvinnor
ANDRA LOKALKRAV: Scen eller salong
Antal turnerande tekniker: 1

PRIS

Första föreställningen: 13 500 kr, inklusive traktamente
Andra föreställningen samma dag och plats: 10 400 kr, inklusive traktamente 

Resekostnad och boende tillkommer. Men Riksteatern Kalmar län står för boende och resa för bokningar i Kalmar län när bokningen görs via scenkonstkonsulenten och föreställningen inte finansieras med Skapande skola-medel.

Vill du göra en bokning av den här föreställningen? Kontakta scenkonstkonsulenten.

Frågor, priser och bokning – Kalmar län
Scenkonstkonsulent Barn och unga
Anna Flensburg
070-635 77 38
anna.flensburg@riksteatern.se