Skip to main content

Kulturbus

Kultur för barn, unga och skolor i Kalmar län

Popcorn och Rufs

”Popcorn och Rufs” är en föreställning som är rolig och allvarlig på samma gång. En liten kanin får i en glänta syn på en annan liten kanin. Och från den stunden är ingenting sig likt. Den första kaninen blir alldeles stum. Sedan blir den het som av feber. Den blir yr och måste lägga sig ner en liten stund. Till slut måste den skriva en dikt. Bara måste. Den första kaninen är kär.

Det här är berättelsen om ”Popcorn och Rufs” och om hur svårt det kan vara att få den andra att förstå hur man känner. Hur ont det kan göra att bli förälskad.  Hur sjuk man kan känna sig! Och hur underbart det kan vara! I föreställningen ”Popcorn och Rufs” berättar Ölands Dramatiska Teater med humor och värme för barn från förskoleklass till åk 2 om kärlek, om könsroller och om hur man kan mötas i värme och glädje.

”Popcorn och Rufs” bygger på en bok med samma namn av en av våra främsta svenska barnboksförfattare Ulf Nilsson. Han har skrivit över ett hundratal älskade barnböcker bl.a. ”Adjö herr Muffin”, ”Lilla syster kanin”, ”Älskade lilla gris” och ”Ost till alla möss”. För Ulf Nilsson är det viktigt att det finns en mening med det han berättar och att det finns en verklighetsanknytning som gör att den unga läsaren känner igen sig och kan identifiera sig med vad som händer i berättelsen. Hans böcker är fulla av humor, värme och fantasi, och ett genomgående tema är att det goda alltid segrar över det onda och att han talar i barnens intresse. I ”Popcorn och Rufs” berättar han roligt och respektlöst hur det kan kännas att bli kär.

För regin står Minna Krook som också är dansare och koreograf eftersom kärlek finns i hela kroppen. Bodil Göransson gör dockor med darrande öron och levande blick. Peder Nabo komponerar föreställningens musik som svämmar över av känslor.

Kontaktperson ”Popcorn och Rufs”
Anna Hammarstedt
annah@olandsdramatiska.se, 0485-36 362/070-92 20 215

Mer information om föreställningen finner ni HÄR

Utbudsblad Popcorn och Rufs

ÅLDER: 6-8 år
PUBLIK: 50
LÄNGD: 30 min
FST/DAG: 2
ELKRAV: Vanligt eluttag
MÖRKLÄGGNING: Inget direkt solljus i lokalen
BYGG/RIVTID: 1 h / 45 min

PRIS: (exkl. resa och boende)

5 700 kr

Resa: 70 kr / mil

 

Vill du göra en bokning av den här föreställningen? Kontakta berörd kontaktperson i respektive län.

Frågor, priser och bokning – Kalmar län
Verksamhetsutvecklare barn och unga
Anna Flensburg
070-635 77 38
anna.flensburg@riksteatern.se

Frågor, priser, bokning – Blekinge län
Teaterkonsulent
Ann-Christin Bernhardsson
0455-30 51 43 (även mobil)
ann-christin.bernhardsson@riksteatern.se

Frågor, priser, bokning – Kronobergs län
Säljare/Marknadsförare
Johan Selander
0470-70 05 05
johan.selander@regionteatern.se